Αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα στα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης και στα  καταστήματα ειδών τροφίμων, πρώτη ημέρα του γενικευμένου lockdown.
Μουδιασμένη ήταν, αντίθετα, η κίνηση στο Καπάνι, γεγονός που αποδίδεται στο ότι οι κάτοικοι του κέντρου που προτιμούν τη συγκεκριμένη αγορά, είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας και  δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ώστε να κάνουν χρήση sms, ενώ φοβούνται και για την υγεία τους.

Οι επαγγελματίες που εργάζονται στην Κεντρική Αγορά και έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα ήδη από το πρώτο lockdown του Μαρτίου, εμφανίζονται απογοητευμένοι με την ισχύουσα κατάσταση. Τα τηλέφωνα δεν παύουν να χτυπούν για παραγγελίες, στα καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες delivery. Αντίθετα, το take away απαγορεύεται. Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση, εξειδικεύοντας τα μέτρα που θα ισχύουν σε κόκκινες αλλά και σε γκρι περιοχές του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας. Πλέον στις γκρι περιοχές οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται μόνο με υπηρεσίες delivery, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο κατάστημα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ανάμεσα στις διευκρινίσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν, είναι και το εάν τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Μοιράσου το άρθρο: