Θεσσαλονίκη: Σύγχρονα μηχανήματα και ψηφιακή αναβάθμιση στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” από την ΠKM

Σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό 122 μηχανημάτων και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες και το επίπεδο εξυπηρέτησης ασθενών και επισκεπτών στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης εξασφαλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση 37 ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (122 μηχανήματα) για τις κλινικές νοσηλείας περιστατικών covid-19, τμήματα και λοιπές κλινικές του νοσοκομείου. Επίσης θα υλοποιηθούν στοχευμένες επενδύσεις στο νοσοκομείο, που αποσκοπούν στη γενικευμένη χρήση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών, με άμεσο, θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο, όσο και στην εξυπηρέτηση των ασθενών και των επισκεπτών.

Τα δύο έργα εξοπλισμού του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Στο πρώτο προβλέπεται η προμήθεια 14 ειδών (70 μηχανήματα) εκ των οποίων τα 11 προορίζονται για τις κλινικές νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, ενώ εξοπλισμός προβλέπεται και για την υποστήριξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, οι οποίες έχουν προκύψει από την δυναμική εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της νοσηλευτικής πρακτικής, σε ένα τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό νοσοκομείο, αλλά και για την καρδιολογική κλινική.

Στο δεύτερο έργο ο εξοπλισμός που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από 23 είδη και συνολικά 52 τεμάχια, που θα εγκατασταθούν σε διάφορες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.

Τα επτά είδη προορίζονται για αντικατάσταση ισάριθμων τα οποία, μετά από 15 – 20 έτη λειτουργίας, έχουν ξεπεραστεί τεχνολογικά, αλλά και έχουν προβλήματα αξιοπιστίας και συντήρησης και τεχνικής κάλυψης, λόγω μετάπτωσης σε καθεστώς End of Life (EOL), εκ μέρους των αντίστοιχων κατασκευαστών.

Τα υπόλοιπα 16 είδη προορίζονται για την υποστήριξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των χειρουργικών ιατρικών ειδικοτήτων, ειδικότερα της οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ και επιπλέον της ακτινοθεραπείας κοκοήθων όγκων, της αιμοκάθαρσης, της εντατικής νοσηλείας (ΜΕΘ) και της ενδοσκοπικής ιατρικής.

Στο έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του νοσοκομείου περιλαμβάνονται:

  1. Η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υποστήριξης κλινικών αποφάσεων (Clinical Decision Support) για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και η διασύνδεση του συστήματος με το φάκελο ασθενούς.
  2. Η ολοκλήρωση και λειτουργική αναβάθμιση, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, της βραβευμένης εφαρμογής ασφαλών αιμοληψιών «SAFEBLOOD», η οποία αναπτύσσεται εσωτερικά στο Νοσοκομείο από την Διεύθυνση Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης.
  3. Η προμήθεια και παραμετροποίηση υποδομών ασφάλειας συστημάτων και δεδομένων με βάση τις σύγχρονες εθνικές και ευρωπαϊκές κανονιστικές ρυθμίσεις (GDPR).
  4. Ο εκσυγχρονισμός και η αρχιτεκτονική αναβάθμιση των ενσύρματων εσωτερικών δικτύων (LAN) και η επέκταση του ασύρματου (WLAN) δικτύου δεδομένων, με στόχο την καθολική κάλυψη του νοσοκομειακού συγκροτήματος, για τη λειτουργία των υφιστάμενων και των παραπάνω νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, μέσω του ασύρματου δικτύου σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.
  5. Η αναβάθμιση των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του Κέντρου Δεδομένων (Data Center)
  6. H προμήθεια φορητών τερματικών συσκευών πρόσβασης και εφαρμογές για σημαντικό αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος