Σύσκεψη εργατικών σωματείων

Μπορεί η φετινή ΔΕΘ να μην μοιάζει με καμία προηγούμενη ωστόσο συνδικάτα, κόμματα και συλλογικότητες απευθύνουν πρόκληση σήμερα Σάββατο σε μαζική συμμετοχή και στις φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στο κέντρο της συμπρωτεύουσας από το πρωί με κλείσιμο δρόμων από τις 15:00.

ΕΚΘ και ΓΣΕΕ έχουν ανακοινώσει πως δεν θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού.

Oι διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία.

Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου συλλαλητήριο με την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, φοιτητές, με αιτήματα για στήριξη της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ και της Παιδείας, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και απόρριψη των ανιλαϊκών πολιτικών.

Σε συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία ΧΑΝΘ καλεί το Π.Α.ΜΕ. και μετά πορεία. «Δίνουμε την πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ» σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση «με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας για να ακουστεί δυνατά: Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά».

Στις 18:00 η ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) καλεί στη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία ως τη ΧΑΝΘ. Ζητούν αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση τόσο των κρουσμάτων covid-19 όσο και των ασθενών που χρειάζονται περίθαλψη για άλλη νοσηρότητα, να σταματήσουν η μετακινήσεις και η παραπέρα αποστελέχωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 17:30 στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία και προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία με τα συνδικάτα από το άγαλμα Βενιζέλου προς το Βελλίδειο.

Σε προσυγκέντρωση στις 17:30 στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία καλεί και το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) και στη συνέχεια συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 18:00 στην Καμάρα υπάρχει κάλεσμα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, συλλογικότητες καθώς και από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα, στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το πρωί, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο θα είναι απροσπέλαστο.

Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε.

α. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (11-09-2020) μέχρι και την 18.00΄ ώρα της Κυριακής (13-09-2020) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγίου Δημητρίου.

β. Από την 14.00΄ ώρα της Πέμπτης (10-09-2020) μέχρι και την 18.00΄ ώρα της Κυριακής (13-09-2020) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.
Ερμιόνης, από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου.
Ανδρέου Γεωργίου, από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

γ. Σάββατο (12-09-2020), από ώρα 15.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.
Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.
Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.
Από ώρα 15.00΄ του Σαββάτου (12-09-2020) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία μας θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορταζ Ηλιάνα Σκουλη

Μοιράσου το άρθρο: