Θριάσιο: Σύσκεψη φορέων για τη ρύπανση και τη δυσοσμία

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ισόγειο του κτιρίου ΠΑΚΠΠΑ του δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου και Κίμωνος).

Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή στο Θριάσιο δεν βρίσκεται στα επίπεδα άλλων εποχών, οι διοργανωτές της σύσκεψης τονίζουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρύπανσης και δυσοσμίας από τα ΕΛΠΕ και δεν επιθυμούν καμία επέκταση στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

Θριάσιο: Σύσκεψη φορέων για τη ρύπανση και τη δυσοσμίαΣτη σύσκεψη έχουν προσκληθεί φορείς της περιοχής, ενώ ήδη ανταποκρίθηκε το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο που προσθέτει ότι “στο νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ, σύμφωνα με τον ανεπαρκέστατο οργανισμό, παραμένουν κενές 34 κενές θέσεις ειδικευμένων και 82 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών, 82 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 49 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, 12 θέσεις χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων, 6 θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών”.

Το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Για να εξασφαλιστεί η επιχειρηματική κερδοφορία, δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την έκρηξη στην «Πετρόλα» το 1992 με 14 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, το ατύχημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο το 2015 με 4 νεκρούς και η πρόσφατη έκρηξη στη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, με τους 4 εγκαυματίες.

Και φυσικά, είναι υπαρκτός και μεγάλος ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, αφού συνεχίζεται η απαράδεκτη γειτνίαση βιομηχανικών μονάδων και χώρων κατοικίας. Αυτή η συνύπαρξη δεν διατηρείται τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της κρατικής πολιτικής που στηρίζει τα κέρδη των ομίλων σε βάρος της ζωής και της ασφάλειάς μας.
Γι’ αυτό, δεν υπάρχει ουσιαστικός κρατικός έλεγχος της εφαρμογής της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, τα ατυχήματα μεγάλης έκτασης και το περιβάλλον.
Η δυσοσμία είναι το μικρότερο πρόβλημα.

Εξίσου προκλητική είναι η απουσία ουσιαστικού ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη στιγμή που η αντίστοιχη μελέτη στη Θεσσαλονίκη από το ΑΠΘ, κατέγραψε αυξημένη συγκέντρωση τοξικών και καρκινογόνων παραγόντων κινδύνου, όπως το βενζόλιο.

Ασφαλώς και είναι πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η έντονη δυσοσμία που ταλαιπωρεί πολλούς κατοίκους. Όμως αυτό δεν πρέπει να κρύψει τον πολύ πιο σοβαρό κίνδυνο του δυνητικά καρκινογόνου βενζολίου, που φαίνεται να αποτελεί το 10% των αρωματικών υδρογονανθράκων που μετρήθηκαν στη μελέτη της Θεσσαλονίκης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος