Βαθιά θρησκευόμενος και εμπειρικός βοτανολόγος, με αγάπη για τα βότανα, την οποία του εμφύσησε ο παππούς του, δήλωσε στην απολογία του ο ψευτογιατρός, που φέρεται να θησαύριζε εκμεταλλευόμενος τον πόνο δεκάδων ανθρώπων. Μάλιστα, είπε στον ανακριτή ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει, ούτε να βγάλει χρήματα.

Στην απολογία του, ο ψευτογιατρός είπε – μεταξύ άλλων – ότι δεν ψάρευε υποψήφιους ασθενείς αλλά ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του κατόπιν συστάσεων από στόμα σε στόμα. Ανέφερε ότι οι ίδιοι που τους προσέφερε τις «υπηρεσίες» του άρχισαν να τον συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξαν προκειμένου να άρει την πλάνη.

Στη συνέχεια, όπως είπε, τον πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησε να απολαμβάνει τον τίτλο του γιατρού, διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες, βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας, χωρίς δηλαδή να του περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Αναφερόμενος στους τρεις θανάτους για τους οποίους κατηγορείται, των δύο παιδιών και του 76χρονου, χαρακτήρισε έωλο το συμπέρασμα ότι οι συγγενείς τους βρίσκονταν σε κάποιου είδους πλάνη.

Υποστήριξε ότι η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής και πως ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς θαύματος.

Επιπλέον, είπε, η πλήρης ίαση ενός ανθρώπων 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς θαύματος.

Εν αναμονή συμπληρωματικής δικογραφίας

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ανθρώπων που έχουν καταγγείλει τον Νικόλαο Κοντοστάθη, ενώ στο τέλος της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να ενημερωθεί ο ανακριτής για το στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση. Αναμένεται συμπληρωματική δικογραφία.

Καταγγελίες για άλλον έναν θάνατο και μια βαριά αναπηρία

Άλλες δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη, γνωστού και με το όνομα Νίκος Κόντος.

Για την γνωριμία του με τον «μεγαλοεπιστήμονα» Κόντο, μέσω κοινού γνωστού, μίλησε στην ΕΡΤ ο γιος ενός καρκινοπαθή που έχασε την ζωή του το 2015.

«Είχε πολύ πειστικό τρόπο (…) Για την ακρίβεια έλεγε ότι είναι πολύ τυχερός ο πατέρας μου που βρέθηκε ο Κόντος στον δρόμο του» δήλωσε ο γιος του θύματος.

Ο άτυχος άνδρας ακολούθησε την «θεραπεία» που του είχε συστήσει ο ψευτογιατρός για περίπου 6 μήνες. Μάλιστα, είχε παραισθήσεις τον 4ο – 5ο μήνα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιου του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ψευτογιατρός κατάφερε να αποσπάσει 40-50 χιλιάδες ευρώ.

«Εξετάζω το ενδεχόμενο να ζητήσω να επεκταθεί η ποινική δίωξη και να αναβαθμιστεί ώστε να αποδοθεί σε βάρος του κ. κατηγορουμένου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του θύματος Αλέξης Κούγιας.

Άφησε θύμα του ανάπηρο

Σοκ προκαλεί και η περίπτωση ενός πρώην αλεξιπτωτιστή από τη Ρόδο. Ο ψευτογιατρός φέρεται να τον χειρούργησε μαζί με άλλους τρεις γιατρούς που σύστησε ως ιατρική του ομάδα σε ιδιωτική κλινική.

«Τελικώς εγχειρίστηκε σε μια 12ωρη επέμβαση όπου εκ του αποτελέσματος προέκυψε ότι του αφαίρεσαν ένα πλευρό, του τοποθέτησαν μια συσκευή την οποία την ονόμασαν κλωβό, όμως ως αποτέλεσμα της εγχειρήσεως ο άνθρωπος αυτός ήταν 92% ανάπηρος» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του θύματος, Αλ. Κούγιας.

Τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει για την συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζουν τις 98.000 ευρώ.

Ο 49χρονος μέσω του συνηγόρου του αναμένεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του Κοντοστάθη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης γιατί ο άνθρωπος έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Μοιράσου το άρθρο: