Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης Α21 λήγει τον Ιανουάριο του 2018, ωστόσο τα τεκμήρια ρίχνουν έξω τους υπολογισμούς χιλιάδων δικαιούχων, που  αν έχουν πάρει οικογενειακό επίδομα, «με μη συμβατά εισοδηματικά κριτήρια», από το επόμενο έτος θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό στο οποίο εμφανίζονταν ως δικαιούχοι.

Αρκεί πάντως οριστικοποίηση του Α21, για όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει αίτηση στο παρελθόν, αφού όλα τα στοιχεία, εφόσον δεν υπάρχουν αλλαγές, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα.

Ωστόσο, σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, η πραγματική εικόνα, δηλώνεται σωστά στο Ε1 και λάθος στο Ε9 ή αντίστροφα και τότε παραμονεύουν επιπλέον φόροι καθώς με τη διασταύρωση το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Σχετικά με τα ασφαλιστικά Ταμεία, το ενδεχόμενο να επανέλθει ρύθμιση του 2015 με την οποία διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, χαρακτηρίζεται ως το πλέον ευοίωνο σενάριο.

Το 40% των ασφαλισμένων αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις από 100 ως 200 ευρώ το μήνα,
την ώρα που διογκώνεται το έλλειμμα- τρύπα στα Ταμεία.

Σανίδα σωτηρίας για χιλιάδες μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους θα αποτελέσει η νομοθέτηση νέας ρύθμισης ληξιπιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η πρόταση προς τους δανειστές προβλέπει 120 δόσεις για χρέη έως 20.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ,ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: