Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν τον Γενάρη του 2013, στα Άνω Πετράλωνα. Ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι, αναγνωρίζοντας παράλληλα ρατσιστικά κίνητρα στην πράξη τους.

Με την πρότασή του προς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, καταδικασμένων σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ρατσιστικό κίνητρο.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι, που δικάζονται παράλληλα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είχαν συγκλίνουσα διαδοχική δράση «άσχετα με το ποιος επέφερε τον θάνατο» του 27χρονου εργάτη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι ήθελαν να σκοτώσουν έναν οποιοδήποτε αλλοδαπό, σημειώνοντας ότι παραπλανήθηκαν από μια φανατική ιδεολογία και πρόσθεσε ότι ορθά το πρώτο δικαστήριο έκρινε ρατσιστικό το έγκλημα που έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι.
«Κατέστρεψαν τη ζωή τους με το έγκλημά τους. Η δικαιοσύνη δεν είναι εκδικητική ούτε τιμωριτική. Τα δύο αυτά παιδιά παραπλανήθηκαν από μια ανόητη, φανατική και καταστροφική ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας, μιας ιδεοληψίας που φέρνει μόνο καταστροφή για τους ανθρώπους και τα έθνη, όπως και στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η ψυχή του ανθρώπου είναι η πνοή του Θεού στον άνθρωπο. Η πνοή αυτή έχει θεϊκή καταγωγή, άσχετο αν το χρώμα είναι άσπρο ή κίτρινο».

Ο εισαγγελέας τόνισε πως έχει υποχρέωση να εισηγηθεί τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος ως ρατσιστικού, άσχετα, όπως είπε, αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα στην επιμέτρηση της ποινής τους.

Οι κατηγορίες για τις οποίες ο εισαγγελέας ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, όπως και πρωτόδικα, αφορούν την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, οπλοφορία και οπλοχρησία και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ έξω από το Εφετείο, διαδηλωτές πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: