Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο 27χρονος για τη δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον ενώ σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη θέση της βιολόγου θα μπορούσε να είχε βρεθεί οποιαδήποτε γυναίκα. Ο καθ’ ομολογία δράστης την επέλεξε τυχαία. Μία αλλόκοτη συμπεριφορά ενός ανθρώπου με εμμονές αποκαλύπτεται μέσα από τα βίντεο που ανέβαζε στο διαδίκτυο ο 27χρονος.

Στο υλικό που βιντεοσκοπούσε και αναρτούσε στη σελίδα του στο youtube μεταξύ άλλων εμφανίζεται να σπάει με τα χέρια τσιμεντένια τούβλα και σανίδες με το σώμα του.

Φαίνεται πως είχε αποκτήσει εμμονές, κυρίως όμως με τις στοές του γερμανικού καταφυγίου. Μάλιστα κατέγραφε συχνά τις εξερευνήσεις του σε αυτές.

Για τις συνθήκες θανάτου ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις  όπως  εξετάσεις ΝΤΙ dna, τοξικολογικές ή ιστολογικές.

Συντετριμμένα τα μέλη της οικογένειας της άτυχης 60χρονης Αμερικανίδας αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους με προσωπικά μηνύματα στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου όπου εργαζόταν η βιολόγος.

Όπως έγραψε το Flashnews.gr πριν από λίγο χρονικό διάστημα  δύο αλλοδαπές έχουν μιλήσει, για έναν άνδρα, ο οποίος τις επιτέθηκε, με παρόμοιο τρόπο. Μια κοπέλα από την Λιθουανία που είχε βγει για τρέξιμο είδε ένα αυτοκίνητο να την πλησιάζει και όπως είπε, ο οδηγός πήγε να την χτυπήσει.

«Επειδή ήταν πολύ στενός ο δρόμος και πολύ κακό το οδόστρωμα το αυτοκίνητο δεν μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα, οπότε κατάφερε να το αποφύγει πηδώντας μέσα στα δέντρα, ενώ πέφτοντας στο χώμα χτύπησε ελαφρά στα πόδια».

Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με επίθεση σε μια άλλη κοπέλα. «Ο οδηγός ενός άσπρου αυτοκινήτου ίδιο με αυτό που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ. χτύπησε την κοπέλα η οποία ευτυχώς κατάφερε να διαφύγει και να γλιτώσει». Επίσης υπάρχουν πληροφορίες και για τρίτο κρούσμα.

Στην απολογία του ο 27χρονος φέρεται να υποστήριξε πως τον τελευταίο καιρό η ζωή του δεν ήταν καλή, ένιωθε πιεσμένος και ήθελε να εκτονωθεί. Σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Την Παρασκευή θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου

Μοιράσου το άρθρο: