Ως τις 19:00 θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά ενώ ζεσταίνεται όπως φαίνεται η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά, όπου η τιμή του αρνιού κυμαίνεται από 5-7 ευρώ. Μεγάλο Σάββατο, τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά από τις 9:00 έως τις 15:00. Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο τα καταστήματα θα είναι επίσης ανοιχτά σήμερα ως τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 10:00-16:00.

Οι αλυσίδες καταστημάτων, τα μεγάλα εμπορικά και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να μείνουν περισσότερες ώρες ανοικτά.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά.

Σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να αγοράζουν τα προϊόντα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, όπου το κρέας πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να παρατηρούν πως όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα και έχει ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλε που αναφέρει ΕΛΛΑΣ, ενώ αντίστοιχα για τα κρέατα εισαγωγής από τρίτες χώρες, η σφραγίδα που φέρουν θα πρέπει να είναι ωοειδή αλλά σε χρώμα καστανό.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: