Σε 15 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) η κατηγορούμενη που φέρεται να δολοφόνησε το σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, τον Ιούνιο του 2012. Η 51 ετών γυναίκα θα οδηγηθεί για πρώτη φορά στη φυλακή, καθώς και πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχη, αλλά είχε λάβει αναστολή. Τόσο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όσο και το Εφετείο της αναγνώρισαν ελαφρυντικό. Η ίδια βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα φώναξε πως είναι αθώα, ενώ στο πλευρό της βρίσκονταν οι δύο γιοι της.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία, κήρυξε ένοχη την κατηγορουμένη η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία είχε πυροβολήσει στο κεφάλι τον 44χρονο σύζυγο της, σωματοφύλακα υψηλών προσώπων, με το όπλο της δουλειάς του ενώ εκείνος κοιμόταν.

Σε δήλωσή του ο γιος της 51χρονης, αναφέρθηκε σε «λανθασμένη απόφαση της δικαιοσύνης» συμπληρώνοντας πως: «μείς ήμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει. Η μητέρα μας είναι αθώα».

Ο νεαρός μάλιστα κατέθεσε ότι «δεν έχει γίνει μέσα από το σπίτι η δολοφονία. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τη μητέρα μου, πρέπει να τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς που ζούμε».

Ο μικρός γιος της κατηγορουμένης, που άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό πάνω στο κρεβάτι, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και επομένως θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους.

Η υπεράσπιση της γυναίκας έχει υποστηρίξει πως το έγκλημα έγινε από επαγγελματία δολοφόνο, ενώ η ίδια σε στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας φαίνεται να απέδωσε το έγκλημα σε ατύχημα από εκπυρσοκρότηση του όπλου που είχε πάει να μετακινήσει. Αργότερα ωστόσο υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αναφερθεί σε ατύχημα όταν οι αστυνομικοί της είχαν πει πως στο όπλο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα δικά της αλλά των παιδιών της.

Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Μοιράσου το άρθρο: