Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερο πλέον από τέσσερις ώρες, καθώς ξεκίνησαν από τη Δευτέρα τα δρομολόγια του πρώτου Express ηλεκτροκίνητου τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το «παρών» στο πρωινό δρομολόγιο έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο σιδηρόδρομος αλλάζει σελίδα.

Στην αμαξοστοιχία intercity 50 επιβιβάστηκε ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης η οποία αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πιο περήφανος για τον σιδηρόδρομο από ότι για τους αυτοκινητόδρομους.

Πρόκειται για το πρώτο πρωινό δρομολόγιο Express το οποίο αναχώρησε στις 6:22 πρώτα λεπτά.

Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν αυτά τα δρομολόγια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο νέο διπλό ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο. Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε σχεδόν 4 ώρες με δυο ενδιάμεσες στάσεις. Στόχος είναι με την ολοκλήρωση των συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης τα δρομολόγια να γίνονται σε ακόμη λιγότερο χρόνο. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται σήμερα αγγίζουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει αμετάβλητη στα 45 ευρώ για την οικονομική θέση, ενώ 10 ευρώ ακριβότερη είναι η πρώτη θέση, στα 55 ευρώ, η οποία διαθέτει και wifi.

Τρεις αμαξοστοιχίες ανακατασκευάσθηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και πραγματοποιούν τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενώ αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο: