Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Απριλίου για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ και το Blood-e στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη) 12.00-18.00. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά στο 2132146726.

Όμως το τρίποντο της ημέρας ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Ο Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και ο Δήμος Καλαμαριάς «έδειξαν» τον δρόμο για αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας αυτό το δύσκολο διάστημα της πανδημίας και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή! Η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/4) -με την πολύτιμη βοήθεια του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»- ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, μιας και η προσέλευση στο ΔΑΚ Καλαμαριάς ήταν πολύ μεγάλη.

Πολίτες, εκπρόσωποι διάφορων φορέων (αθλητικών, πολιτικών και πολιτιστικών), ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς αλλά και στελέχη του Απόλλωνα Καλαμαριάς (μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν και οι Παλαίμαχοι του Συλλόγου) «αγκάλιασαν» και στήριξαν αυτό το σπουδαίο εγχείρημα που είχε ως σκοπό την βοήθεια και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε και στην Κοζάνη και συνεχίζεται μέχρι τις 8μμ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η οποία διεξήχθη σε δύο φάσεις, ώστε να καλυφθεί η προσφορά που υπήρξε από τους πολίτες. Η πρώτη έγινε τη Δευτέρα 27 Απριλίου και η δεύτερη σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου. Συνολικά, προσήλθαν 130 εθελοντές και συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος, οι οποίες θα ενισχύσουν τα αποθέματα του Ασκληπιείου Γενικού Νοσοκομείου.

Η αιμοδοσία έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας και με ραντεβού. Ωστόσο, όσοι δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για να συμμετέχουν στη διαδικασία θα μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας. Μάλιστα, η δημοτική Αρχή κάλεσε όλους τους δημότες να εγγραφούν στην τράπεζα αίματος του δήμου, προκειμένου να διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η απαιτούμενη επάρκεια αίματος για όσους έχουν ανάγκη.

Φωτο: Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Πηγές: ΕΚΕΑ, Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Αιμοδοσία με ασφάλεια – Προσφορά ζωής

Αιμοδοτική αλληλεγγύη – Συνεχίζονται οι σχετικές διοργανώσεις

Εθελοντικές αιμοδοσίες με απόλυτη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ

Νέες αιμοδοσίες σε εξέλιξη

Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και μετά το Πάσχα

Δίνω αίμα – Αντιστέκομαι στον ιό

Δεν θα «ματώσουμε» αν δώσουμε λίγο αίμα ο καθένας μας

Επιτυχείς οι εθελοντικές αιμοδοσίες – Συνεχίζεται η διοργάνωσή τους

«Δεύρο έξω» και δώσε αίμα

«Δώσε αίμα – Μοιράσου τη ζωή»

Εντατικοί ρυθμοί οργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών

Mεγάλος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΟΛΜΕ

Μοιράσου το άρθρο: