Τον απολογισμό των τροχαίων ατυχημάτων για τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περιοχή που εποπτεύει και συγκεκριμένα αναφέρει ότι σημειώθηκαν 478 τροχαία ατυχήματα με 582 παθόντες.

Στον απολογισμό της αναφέρει ότι σημειώθηκαν:

«18 θανατηφόρα με 18 νεκρούς,
14 σοβαρά με 17 σοβαρά τραυματίες,
446 ελαφρά με 547 ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -22.007- παραβάσεις από τις οποίες -850- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

511 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -46- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
2.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
246 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
414 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
433 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
1.446 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
51 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Κυκλοφοριακές αλλαγές

Με ανακοινώσεις της η Τροχαία αναφέρει πως: «Λόγω εκτέλεσης εργασιών ηλεκτροφωτισμού, στις 07.07.2020, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 19.00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ιερά Οδό, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σατωβριάνδου έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Αθηνών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δαφνί, περιοχής Δήμου Χαϊδαρίου

Κατά τις ανωτέρω εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων προς Δαφνί, θα διεξάγεται εναλλακτικά, μέσω της οδού Σατωβριάνδου και της Λ. Αθηνών».

Επίσης ανακοίνωσε ότι: «Λόγω εκτέλεσης εργασιών, στις 08.07.2020 και κατά τις ώρες 02.00΄ έως 05.00΄ θα πραγματοποιηθεί πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Λ.Καλαμακίου, περιοχής Δήμου Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κατά τις ανωτέρω εργασίες η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται από τα εξής εναλλακτικά δρομολόγια:

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά: δεξιά Κανάρη – αριστερά Αριστοτέλους – αριστερά Λ.Καλαμακίου – δεξία Λ.Ποσειδώνος.
Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα: αριστερά Λ.Καλαμακίου – δεξιά Θεομήτωρος – δεξία Κυθηρίων – δεξία Λ.Αλίμου-Λ.Ποσειδώνος».

Και στις δύο περιπτώσεις η τροχαία επισημαίνει πως: «παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Μοιράσου το άρθρο: