Την πεποίθηση ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ, καθώς «είναι σαφές ότι η Διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Οργανισμού στο υπουργείο Υγείας.
Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που αφορά στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.
Ο υπουργός Υγείας, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε πως το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), καθώς όπως αναφέρουν με την «αιφνιδιαστική» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και «κινδυνεύει ένα μοντέλο θεραπείας που βγάζει ετησίως 300 θεραπευμένα άτομα έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία». Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αντικατάσταση του αιρετού και άμισθου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με ένα συμβούλιο έμμισθων διορισμένων ημετέρων.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Στο χώρο της αντιπολίτευσης συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης της διοίκησης του Κέντρου περιορίζοντας το αυτοδιοίκητο, με την Φώφη Γεννηματά να δηλώνει μετά τη συνάντηση με τη νυν διοίκηση του ΚΕΘΕΑ: «με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφασίζει και διατάσσει η κυβέρνηση το διορισμό δικών της στελεχών στη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, του ευαίσθητου αυτού χώρου με τη μεγάλη προσφορά στην απεξάρτηση».
Και  πρόσθεσε, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης , συνιστά  «κίνηση ολοταχώς προς τα πίσω», επισημαίνοντας οτι  «Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με τη δική μας αντιπρόταση και έχουμε συμμάχους τους νέους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: