Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική, καθώς συνεχίζουν να είναι πάνω από διακόσια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ανησυχία προκαλεί επίσης η ανοδική τάση που παρατηρείται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, όπου, όπως προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις, τα κρούσματα, στην πλειονότητα τους, έχουν εμφανίσει συμπτώματα.
Θετικό στον ιό βρέθηκε ένα παιδάκι από τον παιδικό σταθμό του βρεφοκομείου» Άγιος Στυλιανός«, του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η  μητέρα του παρουσίασε συμπτώματα την περασμένη Κυριακή, ωστόσο το παιδί πήγε στον παιδικό σταθμό του Ιδρύματος τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Σύμφωνα πάντως με την Πρόεδρο, κ. Ιωάννα Σπανού, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση κρούσματος και το βρεφοκομείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα για απολυμάνσεις.

Οι Περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Καστοριάς και Πέλλας, αθροίζουν σταθερά κάθε μέρα νέα κρούσματα, ενώ προστίθενται συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19, οι οποίοι είτε νοσηλεύονται είτε βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.
Στα Ιωάννινα,  νέα επικίνδυνη εστία υπερμετάδοσης εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες.  Πρόκειται για το Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα για 10 ημέρες. Συνολικά, επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν δωρεάν rapid test σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου. Μέχρι στιγμής, πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι και βρέθηκαν 11 θετικά δείγματα.
Ένας εργαζόμενος σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής ΗγουμενίτσαςΚέρκυρας και τρία ακόμη άτομα από την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν θετικά στον covid 19. Όλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Μοιράσου το άρθρο: