Φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα έδωσαν πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στη Λέσβο, οι ομάδες Αιολικός και Παλλεσβιακός με τους παίκτες της COSMOS FC LESVOS που την απαρτίζουν πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: «O αγώνας ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Cosmos FC και την τοπική κοινότητα Μόριας, φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του χωριού συγκεντρώνοντας δεκάδες αθλητές κάθε εθνικότητας. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες «ανακάτεψαν» τους παίκτες τους για τις ανάγκες του αγώνα και η μπάλα απογειώθηκε και προσγειώθηκε στα δίχτυα πολλές φορές συνοδεία χειροκροτημάτων από την εξέδρα.

Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με εκπροσώπους του Ιδρύματος της UEFA, το οποίο σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Αιολικό και την Cosmos FC, αλλά και με την τοπική κοινότητα, μέσα από διάφορες αθλητικές δράσεις».

Tέλος, η ΥΑ του ΟΗΕ τονίζει ότι: «Μπορείτε να κάνετε και εσείς σήμερα Ένα Βήμα μαζί με τους πρόσφυγες! Δείξτε την αλληλεγγύη σας στο: https://stepwithrefugees.org ».

Πηγή φωτο: ΥΑ ΟΗΕ – Ανθή Παζιάνου

Μοιράσου το άρθρο: