Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με σκοπό τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, την καταγραφή των αναγκών ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, την εκπόνηση σχεδίων και την διατύπωση προτάσεων όσον αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, προχώρησαν σήμερα Τρίτη, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός.

Στο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση δράσεων, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκθέσεων, μελετών και προτάσεων στους τομείς δραστηριότητας της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων. Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν επίσης να προχωρήσουν από κοινού στην πραγματοποίηση δραστηριοτήτων, όπως έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, συνέδρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η Ειδική Γραμματέας, Φωτεινή Παντιώρα, τόνισε ότι στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προώθηση και αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων, ενώ χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική τη συμβολή της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ενίσχυση της αποστολής της Ειδικής Γραμματείας, για πληρέστερη -και με εγκυρότητα- ενημέρωση της κοινής γνώμης σε περιόδους εκτάκτων γεγονότων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Ο κ. Γιώργος Πλειός ανέφερε: «Με την Ειδική Γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων κ. Φωτεινή Παντιώρα, υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας για παροχή εκ μέρους μας, τεχνογνωσίας στην οργάνωση της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και για την αξιοποίηση των δραστηριοτήτων της Ειδικής Γραμματείας στο ερευνητικό και διδακτικό έργο του Τμήματος και εν γένει στην προετοιμασία των φοιτητών. Επίσης από την πλευρά μας, ως ακαδημαϊκή μονάδα θα συνδράμουμε το έργο της Ειδικής Γραμματείας για την πληρέστερη ενημέρωση των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ καθώς και της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών και άλλων συναφών κρίσεων».

Μοιράσου το άρθρο: