Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Γιακουμάκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Οι αγορητές προσπάθησαν να αμβλύνουν το κατηγορητήριο που πρότεινε χθες ο εισαγγελέας έδρας στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.

Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Η υπεράσπιση, απέδωσε τις διαστάσεις που έλαβε η πολύκροτη υπόθεση στις φήμες και την άκρατη δημοσιότητα. Παράλληλα, στη σημερινή διαδικασία, οι αγορεύσεις στράφηκαν και εναντίον του εισαγγελέα, μετά την πρότασή του, να κηρυχθούν ένοχοι οι οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους, κάνοντας λόγο για «δογματική ασυνέπεια» και «συλλογιστική αυθαιρεσία».

Ταυτόχρονα, η υπεράσπιση επιχείρησε να καταδείξει ότι από καμιά ενέργεια δεν προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη εκ μέρους των κατηγορουμένων. «Δεν διαγνώστηκε σε καμιά περίπτωση απώλεια της ύλης του σώματος», υποστήριξε και χαρακτήρισε «αυθαίρετη» την εισαγγελική σκέψη, σχετικά με το συμβάν σπουδαστή που χτύπησε τον αείμνηστο Βαγγέλη στον τράχηλο και σε σχέση με το χτύπημα βέργας στο πόδι.

Επιπλέον, αμφισβήτησε μέρος των καταθέσεων από μάρτυρες και συνάμα σημείωσε εμφατικά ότι κάποιοι ωφελήθηκαν επαγγελματικά και απέκτησαν δημοσιότητα.

Τέλος, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ανέφερε κατηγορηματικά ότι το μπούλιγκ θεσμοθετήθηκε μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Σ. Αργύρης

Μοιράσου το άρθρο: