Εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα στην υπόθεση Novartis. Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ερευνούσαν τους χειρισμούς από την Εισαγγελία Διαφθοράς, κατέληξαν σε αντίθετα συμπεράσματα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της επικεφαλής Ελένης Τουλουπάκη.

Τον τελικό λόγο έχει πλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όσον αφορά στους επίκουρους Εισαγγελείς Διαφθοράς, ομόφωνη είναι η άποψή τους ότι δεν έχει προκύψει κάτι ποινικά κολάσιμο και η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο: 15 Ιουλίου το πόρισμα στη Βουλή

Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, και στις 22 Ιουλίου στην Ολομέλεια, για να αποφασιστεί αν θα παραπεμφθεί ή όχι στο δικαστικό συμβούλιο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πλειοψηφίας θα ζητά την άσκηση δίωξη του πρώην υπουργού για βαριά αδικήματα, μεταξύ αυτών τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Το πόρισμα θα είναι 400 σελίδων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με δύο ενότητες, για τη Novartis και άλλες υποθέσεις που προέκυψαν.

Ο κ. Τσοβόλας, ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, το Σάββατο είπε ότι η αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας θα πρέπει να αποσταλεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε αποδεικνύεται ότι το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ θυσιάζουν τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

 

Μοιράσου το άρθρο: