Αφετηρία για ένα νέο κύκλο ερευνών στον Άρειο Πάγο αποτελούν τα απόρρητα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γ. Αγγελής στην Βουλή και τους αρμόδιους αντεισαγγελείς που έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί σε νέα κατάθεση ο κ. Αγγελής αλλά και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις, στον Άρειο Πάγο, με την ιδιότητα του υπόπτου.

Οι 3 εισαγγελείς κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, στα οποία αρνούνται τις κατηγορίες και προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα για να τις αντικρούσουν. Μεταξύ άλλων, έδωσαν εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρότειναν και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι ήδη εξετάστηκαν.

Σήμερα όλα τα στοιχεία (ανωμοτί, καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης κι ό,τι άλλο) διαβιβάστηκαν από τους 2 αντεισαγγελείς του Άρειου Πάγου στην Προανακριτική της Βουλής ενώ παράλληλα υπέβαλαν αίτημα στην Επιτροπή να τους διαβιβάσει όσα στοιχεία/υλικό έχουν συλλέξει από τη δική τους έρευνα.

Για δικαίωση των θέσεών του τόσο για την διαβίβαση από τον κ. Αγγελή στην Προανακριτική των εγγράφων του FBI όσο και από το περιεχόμενό τους, έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: