Διέψευσε τους ισχυρισμούς του  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή για σχέδιο προεκλογικών προφυλακίσεων τριών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis,  πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου καταθέτοντας, για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο Άρειος Πάγος Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως η κ. Παπασπύρου αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Αγγελή ότι η ίδια ήταν ενήμερη πως εξυφαινόταν σχέδιο προφυλάκισης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ο κύριος Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα.» φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση της η κ. Παπασπύρου η οποία εμφανίζεται να επικαλέστηκε έγγραφα που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία και κατά την άποψη της ενισχύουν τη θέση της.

Η μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως ο κύριος Αγγελής, ο οποίος  ήταν επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, όφειλε αν γνώριζε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης να παρέμβει και να το καταγγείλει άμεσα και όχι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, την αντίδραση του συνηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκαλούν οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή  τις καταθέσεις μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής  εξέτασης για την υπόθεση Novartis.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουν με τις ενέργειες και τις δηλώσεις τους ότι «η δίωξη του Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική»

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ν. Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: