Ένταση μεταξύ του κατηγορούμενου και της εισαγγελέως προκλήθηκε κατά τη διάρκεια κατάθεσης της στενότερης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη. «Είστε προκλητικός, ελπίζω να σας κοπεί το γέλιο» είπε στον 21χρονο κατηγορούμενο η εισαγγελική λειτουργός στο Μικτό ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Η δίκη συνεχίζεται στις 3 Μαρτίου.

Σε ερώτηση προς την μάρτυρα για την γνώμη που είχε η Ελένη για τον κατηγορούμενο, η εισαγγελέας τον είδε να χαμογελά και σε αυστηρό ύφος του είπε: «Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά».

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από Έδρας για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συζήτησης, διάρκειας μιάμισης ώρας, που είχε η μάρτυρας με την 21χρονης φίλη της το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με την κ. Λειβαδίτη, η Ελένη «μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα».

Η σημερινή διαδικασία διεξήχθη απόντος του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο οποίος σύμφωνα με την υπεράσπιση του ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής». Πρόεδρος και εισαγγελέας ζήτησαν έγγραφη βεβαίωση από τους αρμοδίους των φυλακών για όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και υπήρξε και επικοινωνία του δικαστηρίου με τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο λιμενικός Χρήστος Μαλάμης, τόνισε ότι ο Ροδίτης τού ανέφερε πως μετά το σεξ η φοιτήτρια είπε πως ο ίδιος ήταν καλύτερος, προκαλώντας την έκρηξη του 21χρονου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τη χτύπησε δυνατά με γροθιά, με αποτέλεσμα η 19χρονη να λιποθυμήσει. Κατά την περιγραφή του 21χρονου δράστη, που μετέφερε ο λιμενικός, όταν η 19χρονη συνήλθε, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία, κάτι εξόργισε περισσότερο τον αλβανικής καταγωγής δράστη, ο οποίος πήρε ένα ηλεκτρικό σίδερο, τη χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και είπε στον Ροδίτη πως «έπρεπε να το τελειώσουν».

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, η φοιτήτρια ήταν ακόμη ζωντανή, ο ένας κρατούσε την κοπέλα από τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο. «Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι ο Ροδίτης είχε μία αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: