Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το πρωί στο περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Ένα μεγάλο τμήμα του βράχου που βρίσκεται πάνω από την παραλία αποκολλήθηκε και κατέρρευσε από μεγάλο ύψος στην αμμουδιά, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες. Ακολούθησε πανικός, 7 τραυματίστηκαν, από τους οποίους μια τετραμελής οικογένεια Τσέχων παράμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από τη δίνη που προκάλεσε η κατολίσθηση αναποδογύρισαν ακόμη και βάρκες.

H κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί στη διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Αρχικά μεταφέρθηκαν 7 άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου πλέον παραμένει νοσηλευόμενη μια 34χρονη τουρίστρια τσεχικής υπηκοότητας με κάταγμα σπονδύλου, καθώς και ο σύζυγος και τα δύο της παιδιά, που φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο. Κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση στα τουριστικά σκάφη δεν έχει αναφερθεί, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. Η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί.

Στην περιοχή είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«’Ενα μεγάλο κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και δημιούργησε θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών. Από το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, μετέβησαν 8 πυροσβέστες από την Τοπική Υπηρεσία και άλλα 10 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 άτομα, διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Μοιράσου το άρθρο: