Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού σώματος στη παράλια του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες το πρωί. Επτά τραυματίες οδηγήθηκαν χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Το Λιμενικό Σώμα προσέγγισης – αγκυροβολίας πλωτών μέσων στη διάσημη παραλία της Ζακύνθου, όπου την επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες. Τις στιγμές τρόμου και πανικού που έζησαν τουρίστες, την ώρα της κατολίσθησης βράχων, περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο κ. Σπύρος Κανδυλας, χειριστής σκάφους που μετέφερε εκείνη την ώρα στην περιοχή τέσσερις τουρίστες. Μίλησε για μια «τρομερή εικόνα».

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου αναφέρει ότι «απαγορεύεται η προσέγγισης-αγκυροβολίας κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στον Όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου. Την προσωρινή αναστολή ισχύος της Αριθ. Πρωτ: 2131.13/1189/16/18-05-2016 Απόφασης της Υπηρεσίας μας (ΦΕΚ Β΄ 1814/21-06/2016). Η παρούσα ισχύει από εκδόσεως μέχρι νεωτέρας».

Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριό στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.

Στην παραλία βρίσκονται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την επιχείρηση συντονίζει ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά, κ. Κυριακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκόστας είπε ότι «Υπήρχαν στο σημείο ενδεικτικές προειδοποιητικές πινακίδες – σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο – να μην πλησιάζουν οι λουόμενοι στα βράχια γιατί υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2018 αναμένεται στο σημείο και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ. Οι ειδικοί θα προτείνουν μέτρα και παρεμβάσεις για την ασφάλεια των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το «Ναυάγιο».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ζάκυνθος-«Ναυάγιο»: Τέσσερις τραυματίες-Βίντεο ντοκουμέντο από την αποκόλληση βράχου (video)

Μοιράσου το άρθρο: