Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συζήτησε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα καθώς και για θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου, εντός των επόμενων δύο μηνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επίσης μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Το μεσημέρι ο πρέσβης της Ελλάδος, Ηλίας Φωτόπουλος, παρέθεσε γεύμα στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τις πολιτικές επαφές του κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα στις Κεντρικές Φυλακές, όπου είναι οι τάφοι ηρώων του αγώνα του 1955-59 κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας.

Στη συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου επίσης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων της Δύναμης.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, οπλίτες και άλλο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ τους ευχήθηκε να είναι ακμαίοι και να διατηρούν ψηλά το φρόνημα του ελληνικού στρατού.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: