Το ΚΚΕ σε νέο τετρασέλιδο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε για το ασφαλιστικό, καλεί τον λαό «να ορθώσει το ανάστημά του και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει» και τονίζει πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες και απογοητεύσεις».

Υπογραμμίζει πως «το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους» και συγκεκριμένα αναφέρει ότι «στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη, να δώσει πιο γρήγορα και περισσότερο κέρδος».

Τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και αποτελούν κατευθύνσεις από τις αρχές της δεκαετίες του ‘90, υπενθυμίζεται στο φυλλάδιο.

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για:

-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.
-Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
– Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες ασφάλισης. Με 9000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.
– Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
– Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
– Κατάργηση αυξήσεων εισφορών των εργαζομένων και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
– Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.’Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
– Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει επίσης ότι αυτά τα δικαιώματα ήταν αυτονόητα εκεί που στο επίκεντρο ήταν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και πως αυτά, μεταξύ άλλων ήταν οι μεγάλες κατακτήσεις των λαών στις σοσιαλιστικές χώρες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: