«Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει και οδηγούν τον λαό σε τραγωδίες», τόνισε την Πέμπτη από το Σύνταγμα ο γγ του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άλλοθι για νέα μνημόνια και κάλεσε τον λαό να ξεφύγει από το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να δείξει τη θέλησή του για τη δική του αυτοτελή, ανεξάρτητη πορεία, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, διεθνώς και στην περιοχή μας.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στην Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ.

Ο κ.Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες και έκανε λόγο για εκβιασμό ενόψει του δημοψηφίσματος «που κανένας πλέον δεν καταλαβαίνει τι νόημα έχει το ερώτημα που τίθεται σε αυτό αφού όλοι – και οι εταίροι και η κυβέρνηση- παραδέχονται ότι έχει τροποποιηθεί εκ των πραγμάτων», προσθέτοντας ότι πρέπει να μπεί τέρμα σε αυτόν τον «τραγέλαφο».

«Είτε από Δευτέρα οδηγηθούμε σε νέα συμφωνία – μνημόνιο καρμανιόλα, είτε έχουμε έναρξη διαδικασίας αποπομπής από το ευρώ, σε κάθε περίπτωση ο λαός μας θα χρεοκοπήσει», επισήμανε ο γγ του ΚΚΕ τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός όμως έχει συμφέρον να δρομολογήσει με την πάλη του εξελίξεις που να απορρίπτουν τις προτάσεις όλων τους».

Παράλληλα πρότεινε την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης του λαού και κάλεσε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, σε οργάνωση της αντίστασης και της ετοιμότητας «σε ενδεχόμενο εξελίξεων, επίσημης χρεοκοπίας, γιατί ο λαός μας είναι ήδη χρεοκοπημένος».

Μοιράσου το άρθρο: