Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει σε εκδήλωση για τον Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Σκουφά στην Άρτα. Τον Άρη Βελουχιώτη τίμησε στην Άρτα, η ηγεσία του ΚΚΕ, 70 χρόνια μετά το θάνατο του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σήμερα στο λαό της Βοιωτίας και όλης της Ελλάδας, που τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα, τονίζοντας ότι με την ισχυροποίησή του παντού, μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό, να ανοίξουμε τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τις αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, και την απαλλαγή από τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι ενώσεις του» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά την ομιλία του το πρωί στο συνεδριακό κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες οι οποίες στήνονται τόσο τις «κυβερνητικές που αφορούν κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μαζί με τους εταίρους τους, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, αλλά και όσους μιλάνε αντιμνημονιακά αντιπολιτευτικά, αλλά ορκίζονται πίστη στον ίδιο δρόμο, στο σύστημα, σε τμήματα του κεφαλαίου και την ΕΕ, δηλαδή τις λυκοσυμμαχίες που συμμετέχει η Ελλάδα, όπως είναι και η ΧΑ και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ 2, η ΛΑΕ, που υπηρετούν από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης του καπιταλιστικού κέρδους για τους λίγους.

Ανέφερε ότι ο λαός έχει δοκιμάσει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ «και όσους έμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον Τσίπρα και όσους που μέχρι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να τους πουν ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις, όπως οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Ησυχος και εδώ στη Βοιωτία οι 2 βουλευτές του, στήριζαν την κυβέρνηση».

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες για το μεταναστευτικό στις επιλογές των άλλων κομμάτων και υπογράμμισε ότι λύση δεν υπάρχει χωρίς σύγκρουση με την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με την ίδια την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, επομένως και μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Κατήγγειλε την δημαγωγία της φασιστικής Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιεί τον μεταναστευτικό ως αφορμή προς άγραν λαϊκών ψήφων, προσθέτοντας «ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες, μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα, για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών».

«Οι φασίστες της ΧΑ στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού,. Προτείνουν να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, δηλαδή εγκληματική, η στρατιωτική πολιτική της ΕΕ, δηλαδή μέσω των στρατιωτικών εμπλοκών και επεμβάσεων να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες για να ζητάνε να τους αφήνουμε να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, της Μεσογείου» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις άμεσες απαιτήσεις του ΚΚΕ επί του ζητήματος αυτού, προτείνοντας άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης, εξασφάλιση κάθε ασφαλούς μέσου για αξιοπρεπή και υγιεινή διαμονή και διατροφή μέχρι την αναχώρηση των προσφύγων για τις χώρες προορισμού τους, έκτακτη χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και απεμπλοκή της χώρας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει εναλλακτικό σχέδιο που ξεκινά από το σήμερα και αποτελεί την μόνη πραγματική διέξοδο για τον λαό, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να μην επιστρέψει στα δοκιμασμένα κόμματα του κατεστημένου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί σε ίδιας κοπής κόμματα όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, να μην εγκλωβιστεί σε αναχώματα όπως το κόμμα Λαφαζάνη, ούτε και να ενισχύσει κόμματα σαλτιμπάγκων και πολύ περισσότερο φασιστικές-ναζιστικές εγκληματικές δυνάμεις.
Καλώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, παντού, ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, επισήμανε, τέλος την δυνατότητα που έχει το κόμμα να εκλέξει βουλευτή στην Βοιωτία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: