Με 153 ΝΑΙ και 143 ΟΧΙ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Προηγήθηκαν τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, καταψήφισαν την αρχή και τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38, το οποίο αφορά σε ρυθμίσεις εισφορών εργοδοτών και μισθωτών (και στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση που αφορά στην μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου για το αγγελιόσημο). Καταψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χάρης Θεοχάρης.

Έτσι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 143 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων).

Υπέρ στο άρθρο 38, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), 73 βουλευτές από την ΝΔ δήλωσαν «παρών» και καταψήφισαν 70 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία που έθεσαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λ. Γρηγοράκος, από κοινού, και το ΚΚΕ.

Απουσίασαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ένιωσε αδιαθεσία και αποχώρησε, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.

Οι τρεις τελευταίοι βουλευτές δήλωσαν με επιστολή τους ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν, η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα.

Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και θα σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής, δήλωσε στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη στο ψέμα και την αποτυχία.

Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην πολιτική εξαπάτηση δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Νομοσχέδιο «λαιμητόμο» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και είπε ότι ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο πακέτο μέτρων.

Χωρίς ανάπτυξη η χώρα καταρρέει είπε ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλης Λεβέντης.

Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέμματα, και ψηφίζει αυτά που έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν ακούσαμε τίποτα ουσιαστικό για το ασφαλιστικό από την αντιπολίτευση είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την δέσμευση της προηγούμενης στους δανειστές δήλωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκος.

Μοιράσου το άρθρο: