Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εισροές των παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας κυρίως από τα νησιωτικά σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά και ποικίλα θέματα προς άμεση επίλυση.

Τα κατεπείγοντα ζητήματα σε σχέση με το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Να σημειωθεί ότι τη συνάντηση είχε ανακοινώσει μέσω Twitter και ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης που ασχολούνται με το μεταναστευτικό ζήτημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατεπείγοντα προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάσωση 400 παράτυπων μεταναστών, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, σε 18 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι διασώσεις έγιναν σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λέσβου, Χίου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.

Τα προβλήματα οξύνονται με ταχείς ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ  του υπουργείου Μετανάστευσης  και  του Δήμου της Κω  με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ την Παρασκευή πιθανότατα αναμένεται να καταπλεύσει στην Κω με 110 άτομα πλήρωμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δυναμικότητας 2.000 – 2.500 θέσεων, όπου θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες. Το πλοίο από το πρωί φορτώνει καύσιμα και τροφοδοσία για τη στέγαση μεταναστών και τη διευκόλυνση της κατάστασης.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 1800 άτομα, εκ των οποίων οι 1100  ήταν μετανάστες.

Το πλοίο καθυστέρησε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά για περίπου τρεις ώρες, αντί 4.50 το πρωί στις 8, καθώς κατά την αναχώρηση του από την Κω και μετά από ένα δίωρο πλεύσης , αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο νησί. Μια  έγκυος μετανάστρια 17 χρόνων, παρουσίασε έντονους πόνους και θα έπρεπε να γεννήσει. Το  πλοίο αφού έφθασε εκ νέου στο λιμάνι της Κω, αποβιβάστηκε η μετανάστρια , παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :

Σύσκεψη για μεταφορά μεταναστών & αποσυμφόρηση νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο: