Κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, ο υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν κάνει καμμία κουβέντα αυτοκριτικής και αναρωτήθηκε: «Είστε ικανοποιημένοι από το υπάρχον ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;».

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπη χωρίς επίσημη διαδικασίας αδειοδότησης των ΜΜΕ. Κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι συντηρούσαν τον κύκλο της διαπλοκής από το 1995 με αλεπάλληλες παρατάσεις της διαδικασίας.

Σημείωσε ότι ο νόμος που προβλέπει τον διαγωνισμό για τις άδειες ψηφίστηκε τον Οκτώβριο και εγκάλεσε την ΝΔ γιατί, όπως είπε, έκανε ότι μπορούσε για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός, μπλοκάροντας την διαδικασία για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σημείωσε ότι τα κανάλια ελεύθερης λήψης δεν είναι άπειρα πουθενά στην Ευρώπη. Αρνήθηκε ότι υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος, λέγοντας ότι δεν προβλέπεται η αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, ενώ υποστήριξε ότι δεν παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα νομιμότητας», τόνισε ο Ν. Παππάς.

«Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βάλετε πλάτη να ξεπλύνουμε τη ντροπή των τελευταίων 25 ετών» είπε κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: