Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Κόμματος πως μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες προέβησαν, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε για συνεργασία στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, την εταιρεία Vodafone.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης.

Στο μεταξύ, τις κινήσεις τους προετοιμάζουν οι τέσσερις γαλάζιοι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, καθώς απομένουν 16 μέρες πριν απο τις εσωκομματικές κάλπες.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής δήλωσε ότι δεν μπορεί να το εγγυηθεί. «Νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας» ανέφερε.

«Αλλά ακριβώς επειδή κανείς μας δεν μπορεί να το εγγυηθεί θα πρέπει να πάμε με διαφορετική πρόταση χωρίς να ξεφεύγουμε από το καταστατικό. Θα ακούσατε ότι πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009 ώστε να υπάρχει μια βάση στους υπολογιστές μας», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είπε πως δεν μίλησε ποτέ για δόλο με αφορμή την προηγούμενη αποτυχία στις εκλογές και πρόσθεσε ότι όποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εάν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος είπε πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ωστόσο δήλωσε: «Οι εξελίξεις τρέχουν και αλλάζουν πολλές φορές τα δεδομένα με τα οποία πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Αν εμείς μπορούμε να συνεννοηθούμε και να σύρουμε τον κ. Τσίπρα σε μια κατεύθυνση που θεωρούμε ότι είναι σωστή, λογική θα το κάνουμε» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Ρ/Σ Real fm, σημείωσε ότι άλλο συνεννόηση και άλλο συναίνεση αναφορικά με την κυβέρνηση και επέμεινε στην κατάθεση μήνυσης, την οποία θα συνυπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι, εναντίον της εταιρίας που ήταν υπεύθυνη για το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, αφήνοντας αιχμές κατά των συνυποψηφίων του και του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος απάντησε στα περί συγκάληψης στον Βαγγέλη Μεϊμαρακη, κάνοντας λόγο για εμμονή του κ. Μεϊμαράκη απέναντί του.

«Είναι ψέμα πως εγώ αρνήθηκα την υποβολή μήνυσης και αν ισχύει το αντίθετο, ας βγει να το αποδείξει.
Διαφορετικά τον καλώ να ανακαλέσει. Ας μην ξεχνά, ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που ήδη σήμερα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής», είπε ο Α. Παπαμιμίκος.

O Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά, σημείωσε οτι η ΝΔ δεν έχει βασικό μέτοχο, ανήκει σε όλους τους νεοδημοκράτες, όπως είπε και επιτέθηκε στην Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «εάν ο κ. Τσίπρας θέτει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας, οφείλει να παραιτηθεί».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στρέφει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και αποκλείει συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

O Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζει ότι ουδέποτε εξέφρασε την αντίθεσή του στο να κατατεθεί μήνυση στην εταιρία Infosolutions, ενώ μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 ζήτησε από τους τρεις συνυποψηφίους του να δεσμευτούν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Τρουπής

 

Μοιράσου το άρθρο: