ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δυναμική έξοδο κάνει ο Ιούλιος, με τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς από σήμερα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΣΗΜΕΡΑ:
Εξαιρετικός καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία, σε νέα μικρή άνοδο, έως 39-40 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά και έως 35-37 στα νησιά μας.

Αττική:
Ηλιοφάνεια, βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 37 βαθμούς και στα ανατολικά 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Λιακάδα, άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, με λίγες μόνο τοπικές συννεφιές στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες, ενώ θερμοκρασία και άνεμοι στο Αιγαίο θα επιμείνουν.
Το Σάββατο αρχικά ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και από το μεσημέρι λίγες μπόρες στα ηπειρωτικά, στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια.
Την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα θα έχουμε μπόρες ή καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν πάλι τα 7 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.
Τη Δευτέρα, βελτιωμένος καιρός, με ηλιοφάνεια με λίγες μεσημεριανές μπόρες μόνο στα δυτικά και βόρεια ορεινά, βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Την Τρίτη, ακόμα καλύτερος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια, εξασθένηση των βοριάδων και επάνοδο της θερμοκρασίας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: