Γενικά καλός θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αυτό που θέλει όμως προσοχή είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, θα κρατήσουν υψηλό τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σήμερα, θα έχουμε λιακάδα σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Τις μεσημεριανές ώρες, πιθανώς να σημειωθούν και λίγες μπόρες στα δυτικά ορεινά.

Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 και στο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιά μας τους 31-32.

Λιακάδα στην Αττική, θα φυσάει όμως αρκετά και εδώ, αφού οι βοριάδες θα φτάσουν και τα 5-6 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία τους 33 βαθμούς, στα ανατολικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά από το απόγευμα, ενώ θα πνέουν επίσης ισχυροί βοριάδες 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς.

Αρκετά ηλιόλουστη θα είναι και η αυριανή μέρα, με λίγες μόνο μεσημεριανές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά. Θα παραμείνουν όμως οι ενισχυμένοι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 30-32 βαθμούς.

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες μόνο μπόρες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και το Σάββατο στα βόρεια και πιθανόν στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν ενισχυμένοι στα 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από την Παρασκευή και η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από την Τετάρτη, μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: