Πηγή: Eurokinissi

Με την πιο ζεστή, μέχρι τώρα, βδομάδα του καλοκαιριού μας αποχαιρετά ο Ιούλιος, με τον υδράργυρο να επιμένει για αρκετές ημέρες στους 40 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, από την Κυριακή βέβαια θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΗΜΕΡΑ:
Λιακάδα σε όλη τη χώρα, βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, έως 37-38 και τοπικά 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 33-35 στα νησιά μας.

Αττική:
Ηλιοφάνεια, βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 37 βαθμούς και στα ανατολικά 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Επίσης ηλιοφάνεια, άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Την Πέμπτη εξαιρετικός καιρός σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες όμως θα εξακολουθήσουν να πνέουν ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, φτάνοντας και τους 39-40 βαθμούς τοπικά.
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία και τους ανέμους στο Αιγαίο να επιμένουν, ενώ το Σάββατο είναι πιθανό να έχουμε λίγες απογευματινές μπόρες μόνο στα δυτικά και βόρεια ορεινά και την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά αλλά και στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Τη Δευτέρα, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά και τοπικές μπόρες μόνο στα δυτικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο από το Σάββατο και δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν μέχρι το Σάββατο, από την Κυριακή όμως θα πέσουν λίγο.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: