Από φαινόμενα δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο, δε θα λείψουν όμως κάποιες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, από σήμερα μέχρι την Κυριακή. Στην υπόλοιπη χώρα βέβαια, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια!

ΣΗΜΕΡΑ:
Αυξημένη συννεφιά, με μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια, κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες μεσημεριανές μπόρες. Στο Ιόνιο ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί ενώ στο Αιγαίο θα είναι πολύ καλός.

Οι βοριάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο λίγο πιο ενισχυμένοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, τοπικά και τα 7 προς τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς και τους 30-31 στα νησιά μας.

Στην ΑΤΤΙΚΗ:
Ηλιοφάνεια, το μεσημέρι – απόγευμα όμως θα συννεφιάσει λίγο και ίσως έχουμε μπόρα στα δυτικά και βόρεια του Νομού. Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει και από διάφορες διευθύνσεις δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Βροχές, ίσως και καταιγίδα στα γύρω ορεινά, με βελτίωση το βράδυ, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ:
Αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες στα ηπειρωτικά και στα δυτικά και βόρεια ορεινά λίγες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5, τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Το Σάββατο και στα δυτικά και βόρεια, ο καιρός δε θα είναι πολύ καλός και θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, ενώ τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο.
Στην υπόλοιπη χώρα όμως και ειδικά στα νησιά μας, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες λίγες μπόρες ή καταιγίδες, στα ορεινά κυρίως.
Οι βοριάδες θα παραμείνουν στα 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Κυριακή, θα περιοριστούν οι βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο κάποιες μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά, βοριάδες έως 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και ίδια θερμοκρασία.

Πολύ καλύτερος ο καιρός από τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια με λίγες μεσημεριανές μπόρες μόνο στα ορεινά και την Τρίτη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Θα ενισχυθούν όμως λίγο οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: