Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, το Σαββατοκύριακο βέβαια θα πέσουν λίγο.
Από φαινόμενα δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο, δε θα λείψουν όμως οι βροχούλες στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα βέβαια, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

ΣΗΜΕΡΑ:
Πολύ καλός καιρός, με λίγες μπόρες μόνο στα, δυτικά κυρίως, ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι βοριάδες, ασθενείς στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 2-4 μποφόρ, στο Αιγαίο πιο ενισχυμένοι θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ τοπικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς.

Στην ΑΤΤΙΚΗ:
Λιακάδα, θα φυσάει όμως λίγο, αφού οι βοριάδες θα φτάνουν στα ανατολικά και τα 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 30-31 στα νησιά μας.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Ηλιοφάνεια, με λίγη συννεφιά από το απόγευμα, βοριάδες που δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ:
Στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια θα έχουμε λίγες βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα στο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ηλιοφάνεια με λίγες μπόρες μόνο το μεσημέρι – απόγευμα. Στα νησιά του Αιγαίου λιακάδα. Οι άνεμοι θα πέσουν λίγο και θα πνέουν στα 3-5 και στο Α. Αιγαίο τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, έως 33-34 βαθμούς τοπικά.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Την Παρασκευή, αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες και στα δυτικά και βόρεια ορεινά λίγες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5, τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

Το Σαββατοκύριακο, στα βόρεια και το Σάββατο και στα δυτικά, ο καιρός δε θα είναι πολύ καλός και θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά.
Στην υπόλοιπη χώρα όμως θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες λίγες μπόρες ή καταιγίδες, στα ορεινά κυρίως.
Οι βοριάδες θα παραμείνουν στα 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Πολύ καλύτερος καιρός από τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια με λίγες μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά, ενισχυμένοι βοριάδες έως 7 μποφόρ στα πελάγη και άνοδο της θερμοκρασίας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: