Λίγο πριν το νήμα βρίσκονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας . Την Κυριακή οι ψηφοφόροι του κόμματος θα μπορούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του προέδρου σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες, ενώ θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Σε μήνυμά του προς τους νεοδημοκράτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρει ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία μόνη αξιόπιστη δύναμη σιγουριάς, σταθερότητας και ελπίδας είναι η ΝΔ. «Την Κυριακή όλοι μαζί κάνουμε πιο μεγάλη και πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας χθες στο Μαρούσι, κάλεσε τους νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία ώστε, όπως είπε, να μην αφήσουν περαστικούς και μηχανισμούς να αλλοιώσουν τη ψήφο τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή κεντρική προεκλογική του εκτίμησε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, ο οποίος θα αποτελέσει μια τελείως διαφορετική εκλογή.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε σημερινό άρθρο του σημείωσε ότι «οι εκλογές δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ, αλλά θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο. Κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι απέφυγε το δημόσιο διάλογο με τους συνυποψηφίους του, ενώ επιτέθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα λέγοντας ότι δεν στήριξε το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ , άρα δεν μπορεί να είναι και αρχηγός της.


Η εκλογική διαδικασία

Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε. Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr .

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής , είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι – ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια – οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.

Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη την Κυριακή το μεσημέρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10:30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.

Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: