ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στην παύση του Θανάση Γιαννόπουλου από την θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αντικατάστασή του από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου»», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ , για να εισπράξει την αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο του Οργανισμού Θ. Γιαννόπουλο, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους ηθικής τάξης για τη μη παραίτησή του.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι στόχος είναι να οριστούν νέα μέλη στο ΚΕΕΛΠΝΟ και να ξεκινήσει κάθαρση στον Οργανισμό.

Οξύτατη επίθεση στον κ. Πολάκη άσκησε η αντιπολίτευση.

Ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας στη ΝΔ Χρήστος Κέλλας, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για νοοτροπία «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε την παραίτηση τόσο του κ. Πολάκη όσο και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

«Ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα. Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια», αναφέρει το Ποτάμι.

Πηγή: ΕΡΤ1, A’Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: