Συνέχιση της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο – Αδύνατη η συγκέντρωση 200 ψήφων (video)

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο. Σημείο τριβής και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παραμένει το μπόνους των 50 εδρών.

Χθες, τοποθετήθηκαν οι εισηγητές των κομμάτων.

Ιστορική επιλογή χαρακτήρισε την απλή αναλογική, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι διευκολύνει κυβερνήσεις συνεργασίας, ενισχύει την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή.

Ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αποσκοπεί μόνο στην αντιπροσώπευση, αλλά και στην κυβερνησιμότητα, ανέφερε η ΝΔ.

Την αποχώρησή της από την αυριανή ψηφοφορία, ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, σε μια κίνηση η οποία καθιστά οριστικά αδύνατη τη συλλογή των 200 ψήφων και την εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μπερδέψει τα πράγματα και να εξαπατήσει. Έχει κανείς Έλληνας αμφιβολία ότι αν ο κ. Τσίπρας ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα έφερνε εκλογικό νόμο τώρα; Δεν θα έφερνε. Θα έμενε με το μπόνους των 50 εδρών όπως έμεινε το καλοκαίρι. Τώρα που είναι πίσω στα γκάλοπ, φέρνει ένα νόμο για να καταργήσει τη δύναμη του πρώτου κόμματος. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα, είναι πάντα με βάση τη μικροπολιτική και το κομματικό συμφέρον», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Για το θέμα του εκλογικού νόμου ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πρασίνων και τον Φώτη Κουβέλη.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου με την ψηφοφορία, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα, για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος