Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η πυρκαγιά στο Μάτι συνδέεται με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή. Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για κωλοτούμπα του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι οφείλει να ζητήσει συγνώμη στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Την αντιπαράθεση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του για την κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα: «Η καταστροφή στο Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι η πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα.

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός διακρίνεται από πολιτική διγλωσσία, αφού άλλα λέει εκτός συνόρων και άλλα εντός. «Στη ΝΔ φαίνεται πως στήριξαν τον προεκλογικό τους αγώνα πάνω στα πτώματα των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς και τώρα ως Κυβέρνηση, ανακάλυψαν την κλιματική αλλαγή, θάβοντας έτσι τις πολιτικές ευθύνες» αναφέρει ανακοινωση της Ελληνικής Λύσης.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην τοποθέτηση του Α. Χαρίτση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρ

Μοιράσου το άρθρο: