«Δεν θα περικοπούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις, δεν  θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις, αυτά δεν θα πρέπει να τίθενται ούτε ως ερωτήματα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή GPS με τους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι θα υπάρξει παράταση της προστασίας ενώ διευκρίνισε πως γι΄αυτό ακριβώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εσόδων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, πως παρά την κρίση οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και πως τα έσοδα είναι μια χαρά. Σχετικά με  το ζήτημα των αντισηπτικών και το θέμα της επάρκειας ο υπουργός τόνισε ότι η αγορά  ομαλοποιείται και πως καταβάλλονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να υπάρχει επάρκεια.

Σχετικά με τις τραπεζικές επιταγές, σημείωσε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δηλώσουν στις τράπεζες τους κωδικούς των επιταγών που λήγουν και δεν μπορούν να πληρωθούν για να τους δοθεί περιθώριο 75 ημερών. Όσες δεν δηλωθούν θεωρούνται πληρωτέες, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, οι πολίτες από τον μήνα Μάϊο, θα δουν σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και πως αυτό είναι και το σενάριο της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την  εκπομπή «Συνδέσεις«, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τις ημέρες του Πάσχα. «Όποιος σκέπτεται να πάει στο χωριό του για το Πάσχα να μην το κάνει όχι γιατί του το λέμε εμείς, αλλά γιατί οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να σκεφτούν το ίδιο τους το χωριό, τους φίλους, τους συγγενείς, τους συγχωριανούς τους. Η μεγαλύτερη απειλή που μπορούν να δεχθούν φέτος τα χωριά μας είναι η έξοδος του Πάσχα» τόνισε.

Για τις  τιμές στα αντισηπτικά είπε ότι ανέβηκαν παγκοσμίως και πρόσθεσε ότι «Με τη μείωση του ΦΠΑ πετύχαμε ένα φρένο στην αύξηση των τιμών και μια ελαφρά μείωση. Υπάρχει και επάρκεια και οι τιμές είναι καλές. Ο πολίτης αν δει ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες μπορεί να κάνει καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή».

Για τις αυξήσεις στις τιμές κάποιων αγροτικών προϊόντων, όπως πορτοκάλια, πιπεριές, ρύζι, είπε ότι οφείλεται στις εξαγωγές αυτών των προϊόντων. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση φρούτων και κηπευτικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως για παράδειγμα η Ιταλία με αποτέλεσμα να σημειώνονται ανατιμήσεις και αυξήσεις σε προϊόντα, όπως τα πορτοκάλια».

Επίσης επεσήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι για καταγγελίες που του έχουν κοινοποιηθεί,  όπως για την αύξηση στην τιμή της ντομάτας, αλλά και για μονομερή αλλαγή από μέρους εταιρείας, των συμφωνημένων όρων συνεργασίας και για αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά .

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: