Προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΣΠΑ,  προγράμματα επιδότησης, όχι δάνεια, σε επιχειρήσεις που έχουν σαφέστατα  μεγάλο μειωμένο τζίρο, καταρτίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία και με τις Περιφέρειες έτσι ώστε να συμπληρωθεί το απολεσθέν για αυτούς εισόδημα του 2020 και να  βοηθηθούν επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι   ξεκινάει  το δεύτερο εγγυοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δηλαδή επιπλέον 3,5 δισεκατομμύρια, τα οποία απευθύνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις   το οποίο συμπληρώνεται από το ΕΠΙΧ ΙΙ περίπου 1,5 δισ. και ήδη ξεκίνησαν οι εκταμιεύσεις από τις αιτήσεις  που είχαν εγκριθεί αλλά  οι τράπεζες είχαν μείνει χωρίς πιστώσεις. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε  και έχουμε πλέον ένα πλέγμα επιδοτήσεων και δανείων  για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις αυτές όρθιες. Αυτό θα συνεχιστεί με πολύ μεγάλη ένταση μέχρι τέλος του χρόνου τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται  για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κυρίως στις περιοχές που εντοπίζεται πολύ υψηλή επικινδυνότητα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις καταστροφικά  και ανέφερε ως παράδειγμα τον κλάδο της εστίασης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην προοπτική των επενδύσεων στην Ελλάδα την εποχή του κορονοϊού και πέρα από την εμβληματική επένδυση της Microsoft, καθώς  δρομολογούνται και άλλες επενδύσεις και σε αυτόν τον τομέα. Αναφέρθηκε σε συντονισμένη δράση σε πολλά μετωπα και ιδιαίτερα   στους γρήγορους ρυθμός για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και την ΟΝΕΧ μέσω της DFC  οι οποίες σκοπεύουν να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό για τα ναυπηγεία.

Σε ότι αφορά το Ελληνικό εξέφρασε την πεποίθηση ότι σήμερα Τρίτη θα γίνει η κατοχύρωση του διαγωνισμού στην Μοχίγκαν  για το καζίνο, που είναι όπως τόνισε ο πυρήνας της επένδυσης,. Χαρακτήρισε  το τίμημα των 150.000.000 € που θα κατατεθούν εφ άπαξ πέραν πάσης προσδοκίας και τεράστια επιτυχία καθώς η προηγουμένη κυβέρνηση είχε προσδιορίσει το ελάχιστο τίμημα  στα 30.000.000 €. Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία του κυρίως έργου σχολίασε ο υπουργός και υπενθύμισε πως τα προκαταρτικά έργα   που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την 31η Οκτωβρίου και η εξέλιξη τους είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα.

Για τις τουρκικές προκλήσεις είπε πως «εκθέτουν κατά βάση όλους εκείνους στο διεθνές στερέωμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχαν πιστέψει τον κύριο Ερντογάν και είχαν βάλει πλάτη για να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής».

«Με αυτό που έκανε ο Ερντογάν, σκότωσε κάθε πιθανότητα διαλόγου μεταξύ μας. Και είναι απολύτως προφανές ότι η πρόκληση που κάνει τώρα είναι μεγαλύτερη από όσες έχει κάνει όλο αυτό τον χρόνο. Ο στόλος μας είναι ήδη εκεί και θα κάνουμε αυτό που κάναμε και το καλοκαίρι, αυτό που κάναμε και στον Έβρο. Έχω απόλυτη πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποδείξει ότι είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα. Η Ελλάδα δεν υπόκειται σε εκβιασμούς», είπε.

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και θα σχολιάσουμε. Σημείωσε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κος Τσίπρας έκαναν τα πάντα να καπελώσουν αυτή την ιστορία.

Μοιράσου το άρθρο: