Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  για «σαμποτάζ» του έργου στο Ελληνικό. Αυτό έγινε στη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η δαπάνη θα καλυφθεί από τη LAMDA και ότι στόχος της διάταξης είναι να ξεμπλοκάρει το έργο και να μπουν στο χώρο οι μπουλντόζες. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην τροπολογία που συνδέεται με την απεμπλοκή της επένδυσης στην Κασσιόπη, στέλνοντας μήνυμα στους επενδυτές ότι πλέον, κανένας τοπικός παράγοντας δεν είναι σε θέση να σταματήσει επένδυση την οποία έχει εγκρίνει και εγγυηθεί το ελληνικό κράτος.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στο Ελληνικό, η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, ο υπουργός είπε ειδικότερα, ότι αυτές θα γίνουν με δαπάνη του επενδυτή: «Η πρόβλεψη στη διάταξη είναι ρητή. Θα γίνουν με δαπάνες του επενδυτή, δηλαδή της LAMDA, δηλαδή του Λάτση. Όχι του Δημοσίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ζήτησε να τελειώσει ο λαϊκισμός, καθώς, ενώ είναι ρητή η πρόβλεψη για την κάλυψη της δαπάνης από τον επενδυτή, εξακολουθούν βουλευτές και ορισμένα μέσα να ισχυρίζονται ότι «η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στον Λάτση».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρθηκε και στην τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την απεμπλοκή της επένδυσης στην Κασσιόπη στην Κέρκυρα.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η επένδυση αυτή έχει στηριχθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και επί κυβερνήσεως Τσίπρα εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη.

Ο κ. Γεωργιάδης έστειλε και μήνυμα προς τους επενδυτές λέγοντας: «Στέλνω σαφές μήνυμα, ως υπουργός Ανάπτυξης, προς τους επενδυτές. Αυτή η κυβέρνηση, είπε στον λαό ότι θέλει την ψήφο του για να μεταμορφώσει την Ελλάδα στην πιο επιχειρηματικά φιλική χώρα, και ότι θα έχει ανθρώπους, που όταν κάποιοι δημιουργούν προβλήματα στις επενδύσεις, θα τα λύνουν. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων, και το μήνυμα ότι η χώρα άλλαξε και η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανένα τοπικό παράγοντα ο οποίος θέλει να λαϊκίσει, ή επειδή εκφράζει άλλα συμφέροντα, να σταματάει μια επένδυση την οποία έχει εγκρίνει και εγγυηθεί το ελληνικό κράτος».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, ο υπουργός είπε ότι φτιάχνει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον για να έρθουν επιτέλους επενδύσεις στον τομέα των υδροπλάνων. «Ο σκοπός μας είναι αυτή τη φορά να πετάξουν υδροπλάνα. Ήταν ένα σύνθετο πράγμα. Ο προηγούμενος νόμος, όπως είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν είχε καμία ελπίδα να φέρει έστω και ένα υδροπλάνο στην Ελλάδα, διότι δεν άφηνε δυνατότητα να έρθει κανένας επενδυτής», είπε. Τόνισε δε, ότι το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, έχει στόχο να κάνει ευκολότερη τη ζωή των επενδυτών και υλοποιεί τις αδειοδοτικές διαδικασίες χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Γεωργιάδης, είναι προφανώς πιεσμένος από τις δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς και την οργή της κοινωνίας, επειδή βγήκε και μας είπε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι ζημιογόνα για την ελληνική οικονομία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος. Τόνισε ότι «η παράταξη του κ. Γεωργιάδη άφησε χρέος 300 δισ. ευρώ, που έχει επιβαρύνει τους πολίτες. Ακριβώς επειδή αδυνατεί αυτό να το αναγνωρίσει ο κ. Γεωργιάδης, ήρθε εδώ να δώσει μια ακόμα παράσταση και να ενισχύσει το ημιαρχηγικό του προφίλ στο εσωτερικό της ΝΔ και να μας μιλήσει για την Ελλάδα που ονειρεύεται».

«Στη συνήθη αμετροέπεια του, ο κ. Γεωργιάδης έπεσε στην παγίδα. Του ξέφυγε η καθοδηγητική ιδέα πίσω από την τροπολογία για το Ελληνικό. Ποια είναι αυτή η ιδέα; Επειδή έχει διαψευστεί πολλές φορές σχετικά με το πότε θα μπουν αυτές οι ρημάδες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, βλέπει προφανώς ότι η άσκηση διοίκησης δεν είναι εκπομπή στην τηλεόραση να λέει αυτό που θέλει», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Η καθοδηγητική του ιδέα είναι να μπουν 5 μπουλντόζες, να ρίξουν 2 αυθαίρετα, να πάρουν 3 φωτογραφίες και να αναδείξει ότι έτσι ξεκίνησε το έργο στο Ελληνικό. Αυτά ξέρετε τι θυμίζουν; Τις μπουλντόζες που πήγε ο κ. Σαμαράς για το δρόμο Κορίνθου-Πατρών και μετά, με το που έφυγε ο κ. Σαμαράς, φύγανε οι μπουλντόζες, φύγανε και οι εργαζόμενοι. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα!».

Απάντηση Α. Γεωργιάδη

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ψηφίσει δύο φορές, μια στο Μεσοπρόθεσμο και μια στον τελευταίο νόμο της τελευταίας αξιολόγησης, το καλοκαίρι του 2018, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο νόμος Κατσέλη λήγουν 31.12.2019. «Ο κ. Τζανακόπουλος που έχυσε κροκοδείλια δάκρυα μόλις τώρα, έχει ψηφίσει ότι οι πλειστηριασμοί έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δύο μήνες πριν», είπε κ. Γεωργιάδης. Για το Ελληνικό επέμεινε ότι θα γκρεμιστούν 917 ακίνητα. «Είναι έργο εκατομμυρίων ευρώ, προχωράει με ρίσκο του επενδυτή και ο ελληνικός λαός κερδίζει ότι τα έργα ξεκινάνε. Άρα με την τροπολογία αυτή, όχι δεν κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό, αλλά εξασφαλίζουμε ότι τα έργα ξεκινάνε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: