Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής της ΝΔ , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την «Σκιώδη» κυβέρνηση ,την «πάγια» θέση της ΝΔ για εκλογές και τις θέσεις του κόμματος όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι το σχήμα της σκιώδους κυβέρνησης δημιουργήθηκε για να ασκηθεί αποτελεσματικά ο θεσμικός ρόλος του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση ενώ η «διεκδίκηση της εξουσίας είναι πάγια θέση της ΝΔ γιατί η λαϊκή αποδοχή της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει».

Για τα θέματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι η «χώρα βρίσκεται σε ύφεση» , «Τα έσοδα καταρρέουν» ενώ χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό, «λαιμητόμο». « Το μίγμα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση δηλαδή η αύξηση του κράτους και η υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα και δη της επιχειρηματικότητας δεν θα μας επιτρέψει να ανακάμψουμε», κατέληξε.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό ο οποίος κατατέθηκε στην Βουλή θεωρεί ότι στην περίπτωση του αισιόδοξου σεναρίου θα « γυρίσουμε στο 2014» ενώ συμπλήρωσε ότι τότε «είχαμε ένα χρέος βιώσιμο ενώ τώρα προεξοφλείται ότι θα υπογράψουμε ένα τέταρτο μνημόνιο».

Για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου η κα Ασημακοπούλου επανέλαβε την θέση της ΝΔ «πρέπει να έχουμε τόσες άδειες όσες επιτρέπει η αγορά» . Ενώ συμπλήρωσε ότι η ΝΔ « βρίσκεται σε στάση αναμονής όσον αφορά τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: