» Εάν κριθεί αναγκαίο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας,για τις μετακινήσεις του Πάσχα και σε αύξηση του προστίμου για τους παραβάτες», επεσήμανε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ενώ παράλληλα εκτίμησε πως υπήρξε πρόοδος στις εργασίες του Eurogroup και έκρινε ως θετική εξέλιξη τη νέα αυριανή συνεδρίαση.

Η Κ. Πελώνη, υπήρξε κατηγορηματική ότι «ο περιορισμός στις μετακινήσεις ισχύει, δεν βάζουμε σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες. Ήδη απαγορεύονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Εφ΄όσον κριθεί αναγκαίο πως χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων αυτό θα γίνει».

Όσον αφορά  στα σχέδια της κυβέρνησης για «την καραντίνα του Πάσχα» επεσήμανε ότι «Θα είναι ένα Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Είναι κρίμα να χάσουμε την επιπέδωση της καμπύλης διασποράς του κορονοϊού, που έχουμε επιτύχει» Όπως τόνισε ‘Μετά από τις 27 Απριλίου θα μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα’

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει η πρόθεση διπλασιασμού του προστίμου για παράβαση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, στο βαθμό που το εφάρμοσε η Κύπρος, η κ. Πελώνη είπε πως «εξετάζεται και η αύξηση του προστίμου»

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σε εργοδότες, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, επεσήμανε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις του προγράμματος και διεύρυνσή του (π.χ. στους μακροχρόνια άνεργους) ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα με «νέο πακέτο μέτρων», τον Μάϊο και τον Ιούνιο.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: