Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είχαν μέλη της αντιπροσωπείας των επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε έναν μήνα. Οι νέοι επιστήμονες κατηγορούν το υπουργείο Εργασίας ότι διώχνει 4.000 εργαζόμενους για να προσλάβει 500.

Για παλαιοκομματικές λογικές προκειμένου να τακτοποιηθούν «γαλάζια παιδιά» που δεν προσελήφθησαν ως μετακλητοί, αλλά και για ψέμματα της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας έκαναν λόγο τα μέλη της αντιπροσωπείας των 4.000 επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε ένα μήνα, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Διώχνει 4.000 για να πάρει 500», είπαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της αντιπροσωπείας των νέων επιστημόνων από 22 έως 29 ετών – όλοι κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού και πολλοί εξ αυτών και διδακτορικού -,οι οποία βρίσκονται αντιμέτωποι με την μη παράταση του προγράμματος, χωρίς κάποια σαφή εξήγηση ή δέσμευση για νέο πρόγραμμα από την ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου-.

Κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μίλησε για «εξοργιστική αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επικοινωνία», συνόψισε την κατάσταση ως εξής: «Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για το brain drain για 500 επιστήμονες με 3.000 ευρώ. Δηλαδή τους 4.000 που είναι ήδη μέσα, δεν τους ανανεώνουμε, μειώνουμε τα κονδύλια στον ΟΑΕΔ, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόγραμμα στο μέλλον και για να είμαστε καλά με την εικόνα μας, κάνουμε ένα επικοινωνιακό show.»

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: