Άγνωστες στιγμές από την πολιτική πορεία και την ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προβάλλει η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες», η οποία είναι βασισμένη σε σπάνιο αρχειακό υλικό και ανέκδοτες διηγήσεις. Στην πρεμιέρα της ταινίας, που κυριάρχησαν τα έντονα συναισθήματα και οι αναμνήσεις και παρέστη η οικογένεια Μητσοτάκη.

Συγκίνηση, αναπολήσεις και έντονα συναισθήματα κυριάρχησαν στην πρεμιέρα της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες», αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στον κινηματογράφο «Αθήναιον».

Η ταινία πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική του πορεία, με φόντο τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης.

Στην ταινία περιλαμβάνονται αποσπάσματα συνεντεύξεων, τα οποία ενέπνευσαν τις «Ορεινές Συμφωνίες», σε σενάριο και σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου, μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου και παραγωγή του Ιδρύματος Κ. Μητσοτάκης.

Στην «επίσημη πρώτη» βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αδελφές του Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή στιγμές της ζωής του σημαντικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις συνεργατών και πολιτικών του αντιπάλων, που το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη από τις 31 Οκτωβρίου.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων στην Κρήτη.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο: