«Χθες ήταν “οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες”, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να “τιμήσει τους ήρωες”. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με σχετικό βίντεο από τη σημερινή συγκέντρωση εργαζομένων του νοσοκομείου.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα».

«Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ», προσθέτει στο ίδιο πνεύμα.

Σημειώνει ότι «οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι. Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους».

 Τηλεδιάσκεψη ΚΕΔΕ – ΣΥΡΙΖΑ,
 

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η προαναγγελθείσα τηλεδιάσκεψη για την συζήτηση των 70+1 προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του τομεάρχη Εσωτερικών, Χρήστου Σπίρτζη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, Δήμαρχο Νικαίας – Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, το μέλος Δημοτ. Συμβ. Πετρούπολης, Νικόλαο Σακούτη. Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό και παραγωγικό κλίμα ενώ δόθηκε έμφαση τόσο στα άμεσα όσο και στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Mεταξύ άλλων, συζητήθηκαν εκτενώς οι 70+1 προτάσεις που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας και οι οποίες αφορούν πρόσθετες ενέργειες στην λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, στη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των θέσεων εργασίας και στην πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών πολιτικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην άμεση επίλυση της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και μήνες. Παράλληλα και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν ότι πρέπει να προβλεφθούν δράσεις υπέρ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την διεύρυνση του δώρου Πάσχα, την απόδοση έκτακτου επιδόματος και την παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού προστασίας στους εργαζόμενους αυτούς αλλά και τις απαλλαγές και τις διευκολύνσεις των Δήμων προς τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Συγκεντρώσεις γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία (video)

Μοιράσου το άρθρο: