Την ανάγκη «να άρουμε τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις από την Υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Βούλα την Πέμπτη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Εκεί, στο πρώην ΠΙΚΠΑ, τον υποδέχθηκε η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης. Με οδυνηρές συνέπειες» σημειώνει στον μήνυμά του ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, νωρίτερα, στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία της Βούλας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά στο χώρο της παιδικής χαράς του ιδρύματος, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, το μήνυμα ότι δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, το lockdown καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τα παιδιά: «τι δώρο θέλετε να σας κάνουμε;»

«Να φύγει ο κορονοϊός» είπαν τα παιδιά, με τον κ. Τσίπρα να απαντάει με εύθυμο τρόπο: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε τροπολογία με μέτρα ενίσχυσης των αναπήρων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας λόγω πανδημίας στο ν/σ του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: